'Subliminal Sessions' на Erick Morillo в ефира на радио NOVA!

'Subliminal Sessions' на Erick Morillo в ефира на радио NOVA!
6 Ноември 2018

Тази събота (10 ноември) по радио NOVA стартира седмичното предаване на американския диджей и продуцент Erick Morillo 'Subliminal Sessions'.


Роденият в Ню Йорк, но израснал в Колумбия Erick Morillo е един от най-търсените и разпознаваеми диджеи в света. Първите си опити зад пулта прави още на 11-годишна възраст, смесвайки reggae, hip-hop и латино ритми. През 1993 г. става популярен като част от групата Real 2 Real с парчето, превърнало се в хит "I Like To Move It" (използвано в два филма от анимационната поредица „Мадагаскар“). В дългогодишната си кариера Erick Morillo използва различни псевдоними - Ministers De-La-Funk, The Dronez (с Harry Romero и Jose Nunez), RAW, Smooth Touch, RBM, Deep Soul и др. Автор е на клубни тракове, превърнали се в класики като "Reach" (като част от формацията Li’l Mo Ying Yang, заедно с ‘Little’ Louie Vega от Masters At Work), "Believe" (Ministers De-La-Funk), "Do What You Want" и "I Feel Love" (Ministers De-La-Funk).
Работил е с лейбъли като Ministry of Sound, Strictly Rhythm, а през 1997 г., в сътрудничество с Harry Romero и Jose Nunez, основава и свой собствен - Subliminal Records.
В дебютния си албум "My World" (2004) Erick Morillo си сътрудничи с P. Diddy, Boy George и Audio Bullys. Ремиксирал е парчета на изпълнители като Madonna, Enrique Iglesias, Whitney Houston, LL Cool J и Basement Jaxx.


Erick Morillo е популярен в цял свят с тематичните си 'Subliminal Sessions' партита в Ню Йорк, Маями, клуб Pacha (Ибиса), Неапол, на остров Миконос, в клуб Ministry Of Sound в Лондон, бил е гост и на YALTA CLUB. Той е сред малкото диджеи, пускали както на откриването, така и на последното парти в легендарния клуб Space в Ибиса. В актива си артистът има множество награди - няколко пъти е обявяван за „Най-добър хаус диджей“ и „Най-добър международен диджей“ на DJ Awards в Ибиса, има номинации и приз и от International Dance Music Awards в Маями. През 2012, на церемония в родния му град Юниън Сити в щата Ню Джърси, местната управа кръщава пресечка от две улици на неговото име - «Erick Morillo Way».


Стилът на 47- годишния Morillo е смесица от house, progressive house и electro.


Бъдете със 'Subliminal Sessions' всяка събота от 10 вечерта. Just listen! :)

Прочетете още