SOLAR Summer в Бургас на 12 и 13 август!

SOLAR Summer в Бургас на 12 и 13 август!
23 Май 2022

Adam Beyer, Ilario Alicante, Joseph Capriati и Loco Dice ще се качат зад пулта на Пристанище Бургас в двете фестивални нощи


За втора поредна година Бургас става домакин на едно от най-емблематичните събития на YALTA CLUB - SOLAR Summer. На 12 и 13 август фестивалът се завръща на пристанището в Бургас за двудневно парти с ключови имена от световната техно и хаус сцена. На специално изградената сцена в двата дни ще пускат Adam Beyer, Ilario Alicante, Joseph Capriati, Loco Dice и резидентите на YALTA CLUBLiubo Ursiny и Stephen Popov.

Фестивалът започва в петък, 12 август, с откриващ сет от Stephen Popov. В същата вечер зад пулта ще застане първият специален гост на фестивала - Joseph Capriati, добре познат на феновете с дългите си сетове-маратони.

От 2007 г. насам Capriati не спира с участията си в цял свят и издава музика за лейбъли като Drumcode и CLR. Докато стилът на синглите му е предимно минимал техно, в албумите си той демонстрира умения в продуцирането на downtempo и drum 'n' bass парчета (в "Save my Soul" от 2010 г.) и garage house и trance композиции (в "Metamorfosi" от 2020 г.).

На сцената в петъчната вечер ще се качи и Loco Dice.

Артист с енергично звучене и послания, които предава освен с авторска парчета и филмова музика, така и чрез сетовете си и собствен дизайн на дрехи. Немецът е собственик на престижния лейбъл Desolat и е резидент на топ клубове в Ибиса като DC-10 (партитата Circoloco) и Ushuaïa (концепцията Used&Abused).

Фестивалът продължава на 13 август, събота, със сет от Liubo Ursiny - резидент на YALTA CLUB. Веднага след него публиката ще гледа и слуша пионерът Adam Beyer.

От шведската ъндърграунд сцена до върховете на световната, той не  спира да играе ръководна роля в съвременното техно и тенденциите му, както го правят малко артисти от неговото време. С фокусиран поглед върху техно звученето, той успя да превърне лейбъла си Drumcode в универсална марка, призната навсякъде по света. Освен с качествения си каталог, компанията се наложи и като име на различни по калибър събития (от бутикови до фестивални).

Край на втората фестивална вечер ще даде Ilario Alicante.

Възходът на италианеца е стремглав - с рекорден дебют на Time Warp на 15-годишна възраст, два собствени лейбъла (Deep Moves и Virgo) и забележителни продукции за редица световни лейбъли. Важна част от кариерата му са неговите издания за Drumcode - първо е "Temporary" през 2016, последвано от "Awakened" и "Figures & Echoes", а миналата година и "Rave Soul".

В парти вечерта на 13 август ще се включи и Nicole Moudaber!

За повече информация следете фейсбук страницата на YALTA CLUB.

Билети за SOLAR SUMMER 2022 може да закупите от Eventim, бензиностанции OMV, YALTA CLUB и Ticketstation на цени от 50 лв. (единичен билет), 80 лв. (двоен билет) и 100 лв. (VIP билет).

Честито на Елизабет Ангелова, Иван Иванов, Мария Иванова и Петър Кралев, които печелят по 2 билета за двете вечери на фестивала от играта ни!

Прочетете още