Култовото 'Drumcode Live' на техно корифея Adam Beyer по Радио NOVA!

Култовото 'Drumcode Live' на техно корифея Adam Beyer по Радио NOVA!
7 Декември 2022

Роденият в Стокхолм знаков артист Adam Beyer е отговорен за една от най-основните глави от историята на техно музиката. Изданията му за лейбъла Planet Rhythm от средата на 90-те, а след това и тези за основаната от него през 1996 компания Drumcode, създадоха нова вълна на европейско техно, която промени сцената завинаги. Неговият ударен, енергичен  и хипнотичен звук буквално взриви Швеция и предизвика революция. Няма по-влиятелен лейбъл или марка от неговия Drumcode, чийто каталог съдържа някои от най-ключовите за жанра парчета за последните 3 десетилетия. Американските и европейски корени на техното винаги присъстват в изданията на музикалната компания в унисон с новите течения - нещо, което и новите, и по-старите фенове на електронната музика харесват. Мотото на шведа е останало простичко: "Уважавай звука, запази неговата цялост, но и развивай."

Звукът на Drumcode е бил копиран, но се е доказал с времето - лейбълът винаги е на гребена на вълната, доказателство за визионерството и добрата работа на шведа, които са все така адекватни от 1996 насам.

Днес Drumcode е завършена марка, чийто фокус са музиката на артистите, които записват за лейбъла, седмичното радиопредаване "Drumcode Live" и естествено пълният график от брандирани събития в цял свят. Така целта на Adam Beyer се е превърнала в мисия да задоволява постоянния глад за нова музика и вълнуващи събития на техно общността.

Зад пулта той е същият този перфекционист, който е и в студиото. Без усилия създава синергия с публиката и създава спомени навсякъде, където пуска. Насясно е с това, което звучи добре в един сет и успява да създаде и усъвършенства звучене, което запълва празнина в съвременната музика. Често хедлайнер на фестивали по цял свят, участията му винаги представят напредничави визия и звук. Adam Beyer е доказал се майстор в разказването на силни и емоционални истории с музика.

Това, което ме привлече в техното е безкрайната възможност да съдаваш звучи отвъд традициите, които ограничават останалите стилове. Да можеш да създадеш такива футуристични ритми, които нямат общо с това, което си чувал преди, и след това да ги представиш на феновете с умопомрачителни визии, е нещо, което не може да се сравни с нищо друго."

В момента артистът записва в студио дългоочаквания си четвърти албум и щрихира турнето в негова подкрепа.
"Правѝ музиката на бъдещето, която да представиш на хората днес."

Създател и партньор на Junction 2 в Лондон - един от най-обещаващите бъдещи фестивали, Adam Beyer участва активно във всичко, свързано с него. Целта е на взискателните фенове да се поднесе най-доброто музикално преживяване.

И тази година шведът бе хедлайнер в афишите на много от най-престижните световни фестивали за електронна музика, както и основна фигура на 25 'Drumcode' събития.

Не пропускайте най-слушаното техно предаване в света - 'Drumcode Live' на Adam Beyer, вече и по Радио NOVA, всяка сряда от 22:00 и в събота срещу неделя в полунощ! Just listen! :)

Прочетете още