Solar Summer превзема Бургас от 13 до 15 август с 5 световни диджеи!

Solar Summer превзема Бургас от 13 до 15 август с 5 световни диджеи!
27 Юли 2021

От 13 до 15 август пристанището в Бургас ще бъде арена на емблематичното събитие на YALTA CLUB - SOLAR Summer Festival, което се завръща след дълга пауза под формата на фестивал. В събитието ще се включат Hot Since 82, Michael Bibi, Paco Osuna, Victor Calderone и Amelie Lens.

Две ключови фигури на британската електронна сцена ще се качат зад пулта в откриващата вечер (13 август) на SOLAR Summer. Daley Padley, познат на публиката като Hot Since 82, няма нужда от представяне. Артистът е в Топ 10 на най-продаваните артисти на Beatport с култовия си ремикс на парчето на Green Velvet "Bigger Than Prince". Hot Since 82 е бил хедлайнер на почти всички значими фестивали по света, има зад гърба си седем сезона в Ибиса, включително 3 като резидент на поредицата Labyrinth в Pacha.

Не по-малко успешен е и вторият артист, който ще пуска първата дата от SOLAR Summer - авторът на клубния хит "Hanging Tree" Michael Bibi. От създаването на вече добре познатите партита Solid Grooves в Ибиса, а по-късно и на ISOLATE, до напълно разпродадени турнета и челни позиции на Beatport, Michael Bibi се доказа като един от най-важните пионери на съвременната тех хус и хаус музика.

14 август (събота) ще зарадва техно феновете с доказалите се през годините любимци на публиката. С над 20-годишна кариера - многобройни издания за компании като Plus8, M-nus, Mood, собствения лейбъл Mindshake и безкраен списък с участия ве световни събития, Paco Osuna се е доказал като ключово име на световната електронна сцена.

Заедно с него зад пулта на SOLAR Summer във втората фестивална вечер ще се качи и Victor Calderone. От колаборации с поп имена като Madonna, Sting и Beyonce до по-скорошни с легенди като Richie Hawtin, Adam Beyer и Nicole Moudaber, непрекъснато развиващият се подход на Calderone и принос към световната хаус и техно музика му спечелиха място на върха, което остава непоклатимо и до днес.

Финалната вечер (15 август) на SOLAR Summer ще бъде изцяло в ръцете на Amelie Lens. След гостуването ѝ на миналогодишния SOLAR в София, тя беше призната за водещо име в техно музиката. За няколко години белгийката постигна това, за което много артисти мечтаят да постигнат през целия си живот. Тя започва пътя си със собствени клубни вечери в родния ѝ Антверпен, продължава през дебюта ѝ за италианския лейбъл Lyase. Малко по-късно издава за лейбъла на Pan-Pot 'Second State', а вече има и собствена звукозаписна марка - LENSKE. Признанието на световно ниво не се забави и доказателство е възхищението на Adam Beyer към нея, който описва музиката ѝ като „чиста форма на техно, която ще остане във времето“.

Събитието се провежда със съдействието на Община Бургас и в партньорство с Fest Team. Радио NOVA е медиен партньор на SOLAR Summer Festival.

Билети за SOLAR Summer Festival може да закупите от касите на Easypay, EPAYGO.BG и на Ticketstation.bg.

Честито на Ангел Петков, Антонела Петрунова, Деница Денева, Екатерина Балачева, Ивайло Панчев, Иван Дамянов, Изабела Неделчева, Йоаннис Антониу, Карина Дерменджиева, Мария Георгиева, Марчо Минчев, Ричард Янев, Стефан Стаменов, Стоян Тонев и Яна Иванова, които печелят по 2 билета от играта ни!

Прочетете още