Новите предавания на Bobe и DJ Chus в ефира на Радио NOVA всеки четвъртък!

Новите предавания на Bobe и DJ Chus в ефира на Радио NOVA всеки четвъртък!
1 Март 2021

В четвъртък (4 март) Радио NOVA стартира излъчването на 2 нови седмични предавания - 'Reflections' на Bobe и 'Redolence Radio' - новото радиошоу на лейбъла на DJ Chus и La Santa Redolent Music.

Bobe е млад български диджей и продуцент, който в продължение на години усъвършенства звука си, преминавайки през доста електронни стилове. Музиката, която го описва най-добре в момента, е deep и 'obsessive' - смесица от melodic/ deep/ progressive house и techno звучене. Вдъхновява се от траковете на Tale of Us, Hernan Cattaneo, Enrico Sangulliano, както и голяма част от имената, записващи за нишовия лейбъл на Above & Beyond 'Anjunadeep'. Всяка седмица Борислав Павлов 'Bobe' ще представя на слушателите на Радио NOVA вълнуващ 60-минутен микс с някои от най-свежите и качествени тракове на утвърдени и млади артисти от цял свят. Бъдете с 'Reflections' на Bobe всеки четвъртък от 10 вечерта.

Веднага след него (от 23:00) на 101.7 FM в София и онлайн на www.radionova.bg ще звучи предаването с музиката на новосъздадената от DJ Chus и La Santa звукозаписна компания Redolent Music - 'Redolence Radio'. В него всяка седмица талантливи продуценти от цял свят ще представят свои 60-минутни сетове.

Носителят на няколко награди на испанското издание 'Deejay Magazine' DJ Chus е на електронната сцена от края на 80-те. През 1994 той пуска на откриването култовия хаус клуб Teatro Kapital в Мадрид, където остава резидент за седем години, през това време е титуляр и в друг знаменит клуб - Kadoc в Португалия. Успоредно с това, той моделира уменията си в студиото и създава първообраза на своя неподправен 'иберийския звук' - стил, в който умело вплита испански и африкански традиционни инструменти и латино мелодии в пламенния си 'tribal' ритъм.

DJ Chus е основател на култовия испански лейбъл Stereo Productions, който наскоро отбеляза своята 20-годишнина. В каталога си компанията има продукции на имена като Mark Knight, Victor Calderone, Prok & Fitch, Franky Rizardo, Dennis Cruz, David Herrero, Supernova и много други.

В момента стилът му е мелодичен 'organic house', наситен с много перкусии и/ли барабани.

La Santa е диджей и продуцент от Мадрид, която работи и на остров Бали - неин втори дом. Стилът ѝ е разнообразен - minimal/ deep tech, deep house, tech house и techno.

Испанката е последовател на спиритуализма - мироглед, който тя пресъздава в магнетичната си музика и в ритмичните си емоционални сетове.

Стилът на марката Redolent Music е еклектичен - древни мотиви и напеви, хипнотични deep етно ритми от различни държави и заразителни вокали, поднесени по модерен начин. Именно това ще бъде и звученето на 'Redolence Radio' всеки четвъртък от 11 вечерта.

Бъдете с нас! Just listen!

Прочетете още