'Nothing Else Matters Radio' на Danny Howard вече и по Радио NOVA!

'Nothing Else Matters Radio' на Danny Howard вече и по Радио NOVA!
18 Февруари 2020

Danny Howard е един от най-популярните водещи на BBC Radio 1.

Първият му сериозен ангажимент на професионален диджей е като резидент на най-големия клуб във Великобритания - The Syndicate в Блекпул. През 2011, в съревнование с още 5 души, печели състезанието на BBC "Superstar DJ". Така получава златната възможност да открие ежегодното грандиозно шоу на медията в Ибиса "BBC Radio 1 Weekend".

Година по-късно е поканен да води собствено предаване и издава първия си сингъл. Легендарният британски лейбъл Ministry Of Sound издава дебютната му компилация ‘Clubbers Guide' през 2013.

Като водещ Danny Howard има възможността да представи музиката на не толкова познати по онова време таланти като Martin Garrix, Duke Dumont и Rudimental и до голяма степен спомaга за техните успехи. И сега той винаги дава поле за изява на нови таланти в предаването си.

Една от върховите точки в кариерата му като диджей досега е поканата да пуска на престижния фестивал EDC (Electric Daisy Carnival) в Лас Вегас, където има честта да дели 'Paradise' сцената на събитието с едни от най-любимите си артисти - Jamie Jones и Green Velvet. Впечатлен от него, идолът му Erick Morillo му възлага да ремиксира една от класиките на лейбъла му Subliminal Records - "Break Down The Doors".

В дискографията си Danny Howard има авторски парчета за лейбъли като Spinnin' Records, Toolroom Records (клубните хитове "You Can Do It Baby" в сътрудничество със шефа на лейбъла Mark Knight и "Need", заедно с Illyus & Barrientos и вокалистката Alex Mills), Glasgow Underground, както и ремикси за Ministry Of Sound.

Mиналата година английският продуцент основа собствен лейбъл (преди това в партньорство със Sony) - 'Nothing Else Matters Records', който вече издаде парчета на артисти като Harry Romero, Andrea Oliva, Shadow Child и други. Два трака от каталога му - "If I Were" (Danny Howard заедно с Eli & Fur), както и ремикса му за "Dancing, No Sleep" на Andrea Oliva, може да засечете в делничната 'lounge' микс селекция на Радио NOVA.

Благодарение на богатата си музикална култура, Danny Howard е уважаван от звезди на електронната сцена като Eric Prydz, Calvin Harris, Gorgon City, Mark Knight, Dusky и много други. Той споделя: "Винаги съм искал да формирам вкуса на аудиторията и да помагам в развитието и налагането на английската денс сцена в световен мащаб".

'Nothing Else Matters' микса на Danny Howard с най-актуалните, качествени и заразителни клубни парчета ще звучи в ефира на 101.7 FM в София и онлайн на www.radionova.bg всяка събота от 18:00 часа. Just listen!

Прочетете още