Elderbrook с втори албум „Little Love“

Elderbrook с втори албум „Little Love“
5 Април 2023

Мултиинструменталистът, композитор, продуцент и певец, номиниран на награда Грами Elderbrook, издаде втория си албум „Little Love“, който Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България, разпространява у нас. В 12-те песни в него Elderbrook изследва комплексно родителската любов с много мелодия, облечена в стилистиката на progressive house музика.

Песните „Just Like Us“ и „I Need You“ със синтезаторно звучене и прочувствени вокали за житейските борби задават тона на албума. Композицията „Howl“, първи сингъл от „Little Love“, е централна част в него - посветена на новородената дъщеря на Elderbrook, „вдъхновена от онези безсънни нощи, когато слушате детето си да плаче, докато се опитвате да го утешите – исках тя да знае, че ще бъда до нея винаги.“ „Wasted On You“ е отражение върху безкористността, която се изисква да си родител, а сингълът „Talk It Over“ е със свеж мелодичен house аранжимент, продуциран от Vintage Culture.

Ефирните звукови текстури, неповторимите вокали на Elderbrook и завладяващият ритъм са основните музикални компоненти на виталния „Little Love“. „Стана ясно, че основната тема е за посланията, които бих искал да споделя с децата си, когато пораснат“, казва установилият се в Лондон изпълнител. „Всички преживяхме толкова странни и трудни няколко години по време на пандемията. Тогава ми бяха дадени най-големият подарък и същевременно най-голямата отговорност - моите малки любови, и беше съвсем логично вторият ми албум да бъде посветен на тях.

Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Освен че е самоук мултиинструменталист, продуцент, певец и композитор, Elderbrook е известен и със сътрудничеството си с популярни имена в денс музиката като Diplo, CamelPhat, Black Coffee и Bob Moses. Дебютният му албум “Why Do We Shake In The Cold?” включваше песните „Numb“ и „Something About You“, а съвместното му EP (мини албум) с Bob Moses „Innerlight“ бе последвано от успешни концерти.

След като беше на турне с групи като Jungle, Rüfüs Du Sol и odesza, натрупа над 1 милиард излъчвания в стрийминг платформите и бе включен в афиша на тазгодишното издание на грандиозния фестивал Coachella, Elderbrook продължава възхода си и се утвърждава като важна фигура на електронната сцена и в частност house музиката.

С много мелодия „Little Love“ разглежда различни теми от битието на родителя.

Прочетете още