Dave Gahan и Martin Gore за албума и турнето Memento Mori

Dave Gahan и Martin Gore за албума и турнето Memento Mori
6 Октомври 2022

На специално събитие в Берлин Depeche Mode обявиха, че предстои да издадат нов албум и да тръгнат на световно турне през 2023 г. Гастролът Memento Mori ще бъде в подкрепа на едноименния 15-ти студиен албум на групата. Наследникът на аплодирания от критиците Spirit от 2017 г., който достигна номер 1 в 11 територии и влезе в Топ 5 на музикалните класации в повече от 20 други държави, трябва да излезе на музикалния пазар през пролетта на 2023 г.

Dave Gahan и Martin Gore разкриха, че обиколката ще започне със специална, ограничена поредица от дати в Северна Америка на 23-ти март, преди да се отправят към Европа за летните концерти. Тя ще включва дати в Madison Square Garden в Ню Йорк, United Center в Чикаго, Kia Forum в Лос Анджелис и Scotiabank Arena в Торонто. Европейската част от турнето ще стартира на 16-ти май с изяви в Stade de France в Париж, Olympic Stadium в Берлин, San Siro Stadium в Милано и Twickenham Stadium в Лондон.

„Започнахме работа по албума в началото на пандемията и тематиката беше директно вдъхновена от този период. След смъртта на Fletch решихме да продължим, тъй като сме сигурни, че това е нещото, което той би искал. Болката придаде допълнителен смисъл на проекта“, коментира Martin Gore.

„Fletch щеше да хареса тази колекция. Ще я споделим с вас скоро и нямаме търпение да я представим на живо следващата година“, добавя Dave Gahan.

Турнето Memento Mori ще бъде 19-тото поред за групата и първото им от 2017 г. насам. Последната им обиколка, Global Spirit Tour 2017-2018, беше най-дългата им до момента, като бандата свири пред повече от 3 милиона фенове в рамките на 130 концерта в Европа и Северна Америка.

С над 100 милиона продадени копия в световен мащаб, Depeche Mode остават непрекъснато развиваща се и изключително влиятелна сила в света на музиката. Бивайки незаличимо вдъхновение както за фенове и критици, така и за артисти, те продължават да вървят напред, а доказателство за това е именно Memento Mori - най-новата глава от тяхното наследство.

Прочетете още