'Culture Shock' на бразилеца Vintage Culture стартира по Радио NOVA!

'Culture Shock' на бразилеца Vintage Culture стартира по Радио NOVA!
11 Октомври 2021

В събота (16 октомври) Радио NOVA стартира излъчването на новото радиопредаване на популярния бразилски диджей и продуцент Vintage Culture - "Culture Shock".

За Vintage Culture музиката е живот: „Когато пускам своите парчета пред фенове и те ми се усмихват, тогава се чувствам жив“. Израстването му досега е било непрекъснато приключение, което започва рез 2008 г., когато той все още се учи на техника в стаята си в малко градче в Бразилия и продължава и сега - в момента разпродава партита с капацитет 30 000 души (такова имаше на собствения му фестивал So Track Boa), прави турне в САЩ, бил е на корицата на сп. Rolling Stone, включен е и в класацията „30 под 30“ на изданието Forbes с мултиплатинен брой стриймове на продукциите му (повече от 2 милиарда!).

Псевдонимът Vintage Culture за Лукас Руиз (както е истинското му име) е голяма отговорност. Това е страст, чиято основна цел е да обединява чрез музика. За него жанровите ограничения не съществуват - музиката му звучи еднакво добре в клуб и вкъщи. Тя е емоционална и "разказва" завладяващо - с мелодия и ритъм. Някои от последните му продукции го доказват - "It Is What What Is" с вокала на Elise LeGrow (за Defected), "Free" с Fancy Inc и Roland Clark и "Last Thought" със Sonny Fodera и MKLA.

Успехите включват и впечатляващ списък от ремикси за имена като Meduza, Moby, Diplo, David Guetta & Sia и колаборации с артисти като Jorja Smith. Много от траковете на Vintage Culture получиха платинен статус, няколко негови парчета станаха №1 в престижния Billboard Hot Dance чарт, Spotify Dance и Beatport и са издавани от реномирани лейбъли като Spinnin' Records, Defected, Musical Freedom, Repopulate Mars, Atlantic Records UK, Island Records, Parlophone UK, Domino, Embassy One, Virgin Records, както и собствената му издателска компания - Só Track Boa (име и на музикалния му фестивал и собствена модна линия). Всичко това го утвърди като един от най-влиятелните и креативни артисти от неговото поколение в Бразилия и извън нея.

Когато пуска на живо, независимо дали е пред стотици фенове в клуб или пред хиляди на основната сцена на мащабен фестивал, Vintage Culture се свързва емоционално с всеки един. Той предпочита дългите сетове, в които може да разгърне своя музикален разказ, особено когато са на фона на красив изгрев или залез - тогава магията е пълна. „Аз синхронизирам вибрации", казва той с усмивка.

Въпреки че заради пандемията бяха отменени много ключови негови участия на събития и в клубове като Coachella, EDC Vegas, Lollapalooza Chicago, Tomorrowland, Creamfields, Ushuaia Ibiza, Pacha Ibiza, Parookaville, Лукас събра 100 000 долара за собствения си фонд за подпомагане на засегнатите от COVID-19 в Бразилия. Сега, година след като е създал над 100 нови парчета в студиото, Vintage Culture е готов да тръгне на турне отново, за да продължи да разпространява музикалното си послание за позитивизъм по целия свят.

Бъдете с "Culture Shock" на Vintage Culture по Радио NOVA всяка събота от 19:00!* Just listen! :)

*предаването се излъчва през седмица - на ротационен принцип с 'Radio Blasé' на англичанина Duke Dumont

Прочетете още