Amelie Lens със собствен час в седмичната програма на Радио NOVA!

Amelie Lens със собствен час в седмичната програма на Радио NOVA!
14 Април 2022

На 20 април Радио NOVA стартира излъчване на седмично предаване на един от най-прогресивните и популярни техно диджеи в света - белгийката Amelie Lens!

Amelie Lens е перфекционист, при който нищо не е случайно. Всяка стъпка от професионалното ѝ израстване като диджей и бързият ѝ пробив са резултат от вниманието ѝ към всеки детайл, твърдата ѝ решителност и дългогодишната любов към денс музиката.

Първата изява на родената в Антверпен диджейка е на белгийския фестивал Dour когато е едва на 15 години. Тя веднага се запалва по техното и прекарва остатъка от тийнейджърските си години по участия, пресичайки Белгия надлъж и нашир с влак.
Само за няколко години си извоюва собствени клубни вечери в Антверпен, пускайки под многобройни псевдоними. Едновременно с това се учи и да продуцира. „Започнах да правя собствени версии на парчета за сетовете си, мой собствен прочит на стари тракове.“ Тази смесица на класическо техно с бърз, футуристичен звук дефинира стила на Amelie Lens днес. Richie Hawtin, поразен от първата ѝ изява на Amsterdam Dance Event, описва сета ѝ като „Смесица от стари и нови ударни техно парчета, по-тежки, но не твърди, бързи и пулсиращи, хипнотични и заредени с енергия“.

Дебютният ѝ запис бе издаден от италианския лейбъл Lyase, последван от тракове за компанията на Pan-Pot 'Second State', благодарение на които получи световно признание. Въпреки нейния внимателно обмислен ход напред, запитванията за участия започват да валят бързо. „Времето е всичко за мен – и много пъти съм се чувствала така, сякаш е твърде рано да бъда поканена да пускам на някое престижно място.” Но не след дълго Amelie Lens вече дели една сцена с най-уважаваните световни техно имена. От собствени вечери в клубове в цял свят до място на титуляр на събития като Sonar, Time Warp, Awakenings и Movement Detroit, както и на легендарните партита Circoloco в DC-10. Междувременно бе на корицата на Mixmag (признание, което всеки уважаващ себе си диджей иска да получи) и записа сет за престижната платформа Resident Advisor през 2018 г. В началото на 2019 г. лейбълът Drumcode отбеляза своето юбилейно издание №200 с ремикс на Amelie Lens на класическия трак на шефа на компанията Adam Beyer "Teach Me" ot 2014 г. Този връх в кариерата ѝ стана реалност заради уважението на нидерландския техно гуру към нея, който я описа като артист с усет за „уникална чиста форма на техно. Можеш да усетиш страстта докато я гледаш – познавам само няколко диджеи с тази енергия.“

Като резидент на клуб Labyrinth в Хаселт, Amelie Lens стартира собствена поредица 'EXHALE' партита, в която участие взеха имена като Marcel Dettmann, Ben Klock, Ellen Allien, Rødhåd и Kobosil. А верните ѝ фенове в Белгия разказват легенди за самостоятелните ѝ дълги сетове там, които продължават от началото на вечерта до ранните часове на следващия ден. Белгийката разви линията събития 'EXHALE' още повече - с редовни вечери в лондонския клуб fabric и на мащабните сцени на фестивалите Creamfields, OFFSonar, Dour, Extrema и много други. Нейна цел е да представи както ново поколение развиващи се таланти, лично подбрани от нея, така и международни и утвърдени имена.

Amelie Lens създаде и свой собствен лейбъл - Lenske Records. Звученето в изданията му олицетворява и същността ѝ - силна, енергична и автентична. Каталогът му включва продукции на нейни белгийски колеги като Farrago, Milo Spykers и установилия се в Париж AIROD, а стилът е комбинация от динамични 909 удари, футуристичен acid и мрачни кулминационни моменти. Благодарение на задружното семейство от артисти на лейбъла, младата продуцентка затвърди репутацията си на вдъхновител, който оформя музикални вкусове и създава тенденции еднакво добре зад пулта и в студиото.

Само за няколко години Amelie Lens достигна ниво, на което други артисти само мечтаят да бъдат цял живот. Енергичният ѝ ход трудно може да бъде разбран от мнозина. Тя споделя: „Случи се толкова бързо - твърде бързо. Ще ми трябват още десет години, за да се докажа, но ще го направя." Бъдете сигурни, че историята на Amelie Lens тепърва започва.

Бъдете с предаването 'Exhale' на Amelie Lens по Радио NOVA всяка сряда от 11 вечерта!

Прочетете още