В памет на Amy Winehouse! Днес се навършват 34 години от рождението й

В памет на Amy Winehouse! Днес се навършват 34 години от рождението й
Снимка: Karen Blue
14 Септември 2017

Ейми Уайнхаус е родена на 14 септември 1983 г. в Лондон и днес трябваше да празнува своя 34-ти рожден ден.

Уайнхаус добива популярност със специфичния си стил на пеене, който включва соул, фънк, джаз, рок и R&B. Тя оказва влияние върху нарастването на популярността на жените соло изпълнителки и съживява британската музика.

Снимка: Biah Amorin

Дебютният албум на Уайнхаус Frank (2003) беше обявен за успешен по телевизията, одобрен от критиците в родната Великобритания и беше номиниран за Mercury Prize. Следващият й албум Back to Black (2006) достигна до шест номинации на награди Грами и спечели пет, правейки нов рекорд за най-много спечелени награди Грами от жена в една нощ. Back to Black превърна Уайнхаус в първия британски изпълнител с пет награди, включително три от Големите Четири: Най-добър нов изпълнител, Албум на годината и Песен на годината.

Снимка: teakwood

През 2008 г. Ейми се сблъсква и със здравословни проблеми, които застрашават не само кариерата, но и живота ѝ. Проблемите на певицата с наркотиците и алкохола, също така и самоунищожителното ѝ поведение, се превъръщат в редовна тема за таблоидите от 2007 г. до нейната смърт.

На 23 юли 2011 г. Ейми е открита мъртва в апартамента си в Лондон. След аутопсията не са дадени причини за смъртта, но според резултатите от направените токсикологични тестове в кръвта на певицата няма следи от наркотици, а от алкохол. Бащата на Ейми — Мич Уайнхаус, откровено споделя, че дъщеря му все още е имала проблеми с алкохола и не е успявала да контролира страстта си към него след няколкоседмично въздържание.

Снимка: eddievanderwalt

В нейна памет ви представяме някои мисли и цитати на певицата.

"Татуировките никога не са твърде много."

"Никога не лъжи този, който ти се доверява. Никога не се доверявай на този, който те е лъгал."

"Няма смисъл да се говори нищо друго освен истината."

"Най-голямата грешка, която могат да направят родителите, е да заченат детето си при лоша музика."

"Ако ме гримират твърде много, всичко завършва с това, че аз просто заприличвам на нечия леля. А аз искам да си остана себе си!"

"На мен не ми е нужна помощ, понеже, ако аз не мога да си помогна сама, то никой не може да ми помогне."

"Аз не съм една от тези, които се опитват да вземaт своите петнадесет минути слава. Аз съм просто един музикант, и аз се опитвам да бъда честна."

Прочетете още