Claptone се завръща в Carrusel Club на 21 октомври (събота)!

Claptone се завръща в Carrusel Club на 21 октомври (събота)!
16 Октомври 2017

Три години след последното си участие в България, Claptone ще застане зад пулта на столичния Carrusel Club още по-успял, търсен и известен!

Немецът Claptone е един от най-енигматичните и харесвани артисти на денс сцената през последните години. Продуцентът от Берлин, който никога не сваля своята златна маска, продължава да пръска своята музикална магия с участията си в цял свят, създавайки някои от най-запомнящите се тракове.

Claptone и неговият иновативен звук, комбинация от хаус с фънк, соул, поп и инди елементи, се появяват през 2012. Освен с музиката си, немецът впечатлява и със стила и осанката си - много от феновете ходят на участията му със собствени маски, за да се потопят в атмосферата на мистичния му, анонимен свят.

2015 беше знаменателна за него - издаде своя дебютен студиен албум "Charmer", а също и култовия си ремикс за носителя на награда Грами Gregory Porter, който се превърна в най-търсения трак в Ибиса същото лято. Там Claptone бе удостоен и с награда за най-добър продуцент, получи и приз за най-продавано 'deep house' парче на Beatport, а също и "Star Of The Year" отличието на престижното издание Mixmag. Шоуто му "Immortal Live", създадено в сътрудничество с режисьор, номиниран за Оскар, бе представено в цял свят на сцените на фестивали като Coachella, Melt, SW4, Ultra, Stereosonic и много други, а участията му за годината достигнаха повече от 200!

Тази година концепцията му от събития 'Masquerade' предизвика фурор в Париж, Маями и Венеция, а на мащабния фестивал Tomorrowland в Белгия имаше своя собствена сцена. Едноименната двойна компилация, издадена от Defected Records, бе обявена за албум на месеца от Mixmag.

В дискографията си Claptone има ремикси за артисти като Depeche Mode, Gorillaz, New Order, Pet Shop Boys, Faithless, Roísín Murphy, Metronomy, Klaxons, Rüfüs, Disclosure и The Wombats.

Немецът продуцира и свое седмично радиопредаване, което скоро ще стартира излъчване и по радио NOVA. Подкастът му има повече от 5 милиона сваляния!

Повече информация за партито тук.

Прочетете още