PET SHOP BOYS за първи път в България с голям концерт на открито!

PET SHOP BOYS за първи път в България с голям концерт на открито!
19 Октомври 2021

Датата е част от световното им турне  DREAMWORLD - GREATEST HITS LIVE

 

Най-успешното британско дуо за всички времена Pet Shop Boys пoтвърди официално първото си гостуване в България за лятото на следващата година! Датата е 2 юли 2022, а мястото е Парка на Летище София до Терминал 2.

Събитието ще се осъществи по официална покана на EventEase.

Очаквани от няколко поколения почитатели на стойностната поп музика у нас, Нийл Тенант и Крис Лоу ще изнесат мащабно шоу на открито като част от актуалното си турне Dreamworld: the Greatest Hits Live. То ще представи превърналите се във вечна класика парчета на артистите, припявани от милиони фенове по света и звучали в най-актуалните музикални клубове на няколко континента.  Нещо повече – за тези, които помнят времената след 1989 г, хитът на британците Go West, олицетворява стремежа към свобода и промяна, символизиран от Запада за цяла една генерация.

“Go West” заедно с още емблематични парчета като  'It's A Sin', 'West End Girls', 'What Have I Done To Deserve This?'  'Always On My Mind' и още много други ще бъдат изпяти от Pet Shop Boys в оригиналния им неподрaжаем синт поп стил, но облечени в съвременна сценична версия на зашеметяващи визуални ефекти и запомняща се хореография.

Pet Shop Boys ще представят и чисто новия си студиен албум „Hotspot”, излязъл на музикалния пазар в началото на 2020 г. Изданието изненадва със съвременно, но в същото време непреходно звучене, белязано от характерния почерк на дуета.

Паркът на летище София, където ще е проведе концертът, ще бъде специално подготвен и трансформиран, за да отговори на високите изисквания на продукцията на  британците. Сцената на открито ще е разположена до живописно езеро, а концертната зона ще е оформена в амфитеатрален стил. Чакащите, излитащите и кацащите самолети, кулата за контрол на полетите и много зеленина ще са част от декора на музикалния спектакъл на Pet Shop Boys.

Организаторите на събитието са осигурили бърз и удобен достъп до събитието -  порталът на концертната зона ще бъде изграден в непосредствена близост до входа на метростанция „Летище София“, спирката на автобуси с номера 84 и 184, както и паркинга на Терминал 2, а вратите за всички фенове ще отворят точно в 20.00ч.

Първите билети “Ранно Пиле” на цена от 70 лв. са вече в продажба и налични онлайн: https://bit.ly/PetShopBoysSofia и на каса само в магазини На Тъмно в цялата страна.

За Pet Shop Boys

Нийл Тенант и Крис Лоу основават Pet Shop Boys в Лондон през 1981 г. С над 100 милиона продадени записи по целия свят те не случайно са записани като най -успешния дует в историята на музиката във Великобритания и в Книгата на рекордите на Гинес през 1999 г. Три пъти са отличавани с Brit Awards, шест пъти номинирани за Грами, а от 1984 г. насам са отбелязали 42 сингъла в Топ 30 на Билборд.

Прочетете още