'mau5trap radio' на deadmau5 по радио NOVA!

'mau5trap radio' на deadmau5 по радио NOVA!
13 Февруари 2020

В петък (12 октомври) Радио NOVA стартира излъчването на седмичното предаване на канадския диджей и продуцент deadmau5 ‘mau5trap radio’.

Първоначално Joel Zimmerman, както е истинското име на артиста, избира псевдонима “deadmouse”, но поради ограничения на символите в някои онлайн платформи за комуникация, системата съкращава името с цифрата 5 накрая - “deadmau5”. Логото на 37-годишния канадец (mau5head - стилизиран силует на глава на мишка) е негов експеримент с компютърна програма за триизмерно моделиране.

Продуцентът издава дебютния си албум "Get Scraped" през 2005, а две години по-късно създава и собствен лейбъл - mau5trap. В дискографията си deadmau5 има общо осем издадени албума, през март тази година излезе колекцията с оркестрирани версии на негови по-стари парчета “Where's The Drop?“ (в сътрудничество с Gregory Reveret).

Стилът на deadmau5 е смесица от progressive и electro house и trap, работил е с имена като Tiësto, Kaskade, MC Flipside, Rob Swire, Wolfgang Gartner и др. Някои от по-известните му сингли са “I Remember”, "Ghosts 'n' Stuff" и "Strobe". Шест пъти е номиниран за награда Грами, обявен е за „Най-добър Electro House артист“ и „Най-добър Progressive House артист“ за 2008 г. и 2009 г. от платформата Beatport, носител е и на три награди Juno.

Отличителен белег на диджея е маската на мишка, която носи по време на своите участия, подобно на артисти като Marshmello и Daft Punk.

Не пропускайте седмичното предаване на deadmau5 ‘mau5trap radio’ на 101.7 FM в София и онлайн на www.radionova.bg всеки петък срещу събота в полунощ. Just listen!

Прочетете още