Jengi издава хитовия феномен „Bel Mercy“

Jengi издава хитовия феномен „Bel Mercy“
6 Декември 2022

Холандският продуцент Jengi навлиза в 2023 г., привличайки вниманието със завладяващия клубен хит – феноменът „Bel Mercy“. Тази дългоочаквана песен, която излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България, вече е редовно използвана в сетовете на титаните в индустрията Diplo и Sam Divine, в допълнение към радио подкрепата от страна на Arielle Free и Danny Howard.

След като „Bel Mercy“ беше представена от Beatport в Tik Tok, песента беше споделена навсякъде и бързо набра популярност, събирайки 65 милиона гледания, 6 милиона харесвания и 5000 създадени в TikTok, в допълнение към над 7 милиона гледания в Instagram. „Bel Mercy“ също така предизвика зараждането на популярна танцова хореография, включваща дете на ски пистите, танцуващо на песента, която завладя социалните мрежи в цял свят.

„Бях на кратко пътуване в Берлин и лаптопът ми беше откраднат. Изгубих всичката музика, която бях създал наскоро. “Bel Mercy” беше едно от първите парчета, които направих, след като се върнах у дома, заедно с останалата част от „Berlin Trauma EP“. Това лошо преживяване доведе до създаването на най-естествената, инстинктивна музика, която някога съм правил. Така че в крайна сметка наистина съм благодарен, че лаптопът ми беше откраднат.”, споделя Jengi.

Jan Theo Berendsen, известен още като Jengi, се е наложил в сферата на суровата и културна клубна музика след поредица от издания, включително дебютния му сингъл „Bru“ и миниалбума „Colours“ през 2017 г., заедно с колаборацията с FS Green и LEYO за преработката на миниалбума „House of Pablo Pack“. С турне в ЕС след представянето му в „ADE“ през октомври, следващата година обещава да бъде най-значимата досега за този млад талант.

Прочетете още