Испанските диджеи Chus & Ceballos с горещ парти сет на живо от Радио NOVA

Испанските диджеи Chus & Ceballos с горещ парти сет на живо от Радио NOVA
16 Декември 2019

На 13 декември точно в 18:00 Радио NOVA посрещна испанските диджеи Chus & Ceballos за третия ексклузивен сет и лайв видео стрийм на www.radionova.bg. След фурора от партитата на живо в радиото с участието на хаус легендата Roger Sanchez и суперзвездата Fedde Le Grand, избрани слушатели, фенове и приятели на радиото, станаха свидетели и на горещ парти сет на Chus & Ceballos зад пулта на Радио NOVA. Всички сетове можете да видите отново тук.

Носителят на няколко награди на испанското издание 'Deejay Magazine' DJ Chus е на електронната сцена от края на 80-те. През 1994 той пуска на откриването култовия хаус клуб Teatro Kapital в Мадрид, където остава резидент за седем години, през това време е титуляр и в друг знаменит клуб - Kadoc в Португалия. Успоредно с това, той моделира уменията си в студиото и създава първообраза на своя неподправен 'иберийския звук' - стил, в който умело вплита испански и африкански традиционни инструменти и латино мелодии в пламенния си 'tribal' ритъм. В този период DJ Chus среща и Pablo Ceballos - млад продуцент, който смесва техно със завладяващи нежни deep елементи. Похватът му пасва толкова добре на вижданията и хаус музиката на DJ Chus, че двамата доусъвършенстват 'иберийското' звучене, познато на всички фенове на качествената електронна музика и днес. DJ Chus промотира именно това звучене и в изданията на успешния си лейбъл Stereo Productions, създаден през 2001. Каталогът му включва десетки качествени компилации - ежегодните Amsterdam, Algarve, Barcelona, Best Of, Miami, парчета на най-утвърдените на световната електронна сцена имена като Mark KnightVictor CalderoneProk & FitchFranky RizardoDennis CruzDavid HerreroSupernova, както и продукции на талантливи млади артисти.

В дискографията си Chus & Ceballos имат студиен албум ('Nomadas' от 2015), десетки тракове, микс-компилации и ремикси за звезди като MadonnaMariah CareyEnrique IglesiasShakiraChristina AguileraDanny TenagliaDeep DishSandy Rivera, някои от тях достигнали върха на денс класациите на Billboard.

Предаването на Chus & Ceballos 'Stereo Productions Radio' ще навърши десет години ефир в България през февруари 2020 само на честотата на Радио NOVA – 101.7 FM, всеки четвъртък от 20:00 и в неделя от 22:00. В него двамата представят премиерно записи на сетове от техни участия в цял свят, включително и от нашата страна, както и ексклузивни издания на Stereo Productions. Очаквайте скоро и специалното интервю на Chus & Ceballos за Радио NOVA!

Радио NOVA благодари на YALTA Club за подкрепата и приятелството!

ГАЛЕРИЯ

Прочетете още