Chus & Ceballos с ексклузивен сет в Радио NOVA днес (13 декември)!

Chus & Ceballos с ексклузивен сет в Радио NOVA днес (13 декември)!
3 Декември 2019

На 13 декември от 18:00 часа Chus и Ceballos застават зад пулта в Радио NOVA! Испанските пионери ще представят ексклузивен сет на живо на www.radionova.bg и на 101.7 FM в София! Няколко часа след това, артистите на престижния лейбъл Stereo Productions ще пускат на най-мащабния SOLAR на YALTA CLUB в Интер Експо Център, в който ще се включат и имена като Rudimental, Mark Knight, Nicole Moudaber, Matador, Gaiser, Liubo Ursiny и Juan Alvarez.

Партито с Chus и Ceballos на 13 декември ще бъде третият видео стрийм на Радио NOVA, който ще се излъчи в реално време на www.radionova.bg - през октомври и ноември хаус легендата Roger Sanchez и суперзвездата Fedde Le Grand пускаха пред избрани фенове и приятели на медията. Сетовете им може да видите отново тук.

Носителят на няколко награди на испанското издание 'Deejay Magazine' DJ Chus е на електронната сцена от края на 80-те. През 1994 той пуска на откриването култовия хаус клуб Teatro Kapital в Мадрид, където остава резидент за 7 години, през това време е титуляр и в друг знаменит клуб - Kadoc в Португалия. Успоредно с това той моделира уменията си в студиото и създава първообраза на своя неподправен 'иберийския звук' - стил, в който имело вплита испански и африкански традиционни инструменти и латино мелодии в пламенния си 'tribal' ритъм. В този период DJ Chus среща и Pablo Ceballos - млад продуцент, който смесва техно със завладяващи нежни deep елементи. Похватът му пасва толкова добре на вижданията и хаус музиката na DJ Chus, че двамата доусъвършенстват 'иберийското' звучене, познато на всички фенове на качествената електронна музика и днес. DJ Chus промотира именно това звучене и в изданията на успешния си лейбъл Stereo Productions, създаден през 2001. Каталогът му включва десетки качествени компилации - ежегодните Amsterdam, Algarve, Barcelona, Best Of, Miami, парчета на най-утвърдените на световната електронна сцена имена като Mark Knight, Victor Calderone, Prok & Fitch, Franky Rizardo, Dennis Cruz, David Herrero, Supernova, както и продукции на талантливи млади артисти.

В дискографията си Chus и Ceballos имат студиен албум ('Nomadas' от 2015), десетки тракове, микс-компилации и ремикси за звезди като Madonna, Mariah Carey, Enrique Iglesias, Shakira, Christina Aguilera, Danny Tenaglia, Deep Dish, Sandy Rivera, някои от тях достигнали върха на денс класациите на Billboard.

Ето само някои от най-запомнящите се техни продукции и ремикси ↓

Освен че присъстват в програмата най-популярните клубове в родната им Испания, Chus и Ceballos пускат и на най-горещите световни парти локации в Северна Америка (Stereo в Монреал, Space в Маями, Pacha в Ню Йорк, Output в Лос Анджелис), Южна Америка (The BPM Festival), Европа (Pacha и Blue Marlin в Ибиса), Азия (Ageha в Токио).

Седмичното предаване на испанския тандем "Stereo Productions Radio" звучи в ефира на Радио NOVA вече повече от 9 години - всеки четвъртък от 20:00 и в неделя от 10 вечерта! В него двамата представят премиерно записи на сетове от техни участия в цял свят (включително и България), както и ексклузивни издания на Stereo Productions.

 

Прочетете още