Chris Liebing се завръща по Радио NOVA!

Chris Liebing се завръща по Радио NOVA!
30 Август 2024

След повече от година от финала на шоуто 'AM/FM', Chris Liebing се завръща в ефира на 101.7 FM в София, както и онлайн на www.radionova.bg и в официалното мобилно приложение radioplay, този път с предаването си 'CLR Podcast'.

Името Chris Liebing е синоним на техно. Въпреки че отдавна е подсигурил статуса си на водещо име на музикалната сцена, той никога не е преставал да се развива - независимо дали като мениджър на лейбъл, продуцент на предаване, DJ или автор на музика, той продължава да предизвиква феновете и себе си в търсенето на нови форми на техното. Като иноватор, той винаги е крачка напред - от 90-тарския по-абразивен и хипнотичен стил, който отново е на мода, през по-укротения и минималистичен, до по-комплексното и „живописно“ звучене. Всичко това може да се чуе в последните му албуми за лейбъла Mute. Няма да е прекалено твърдението, че историята на Chris Liebing е тясно свързана с развитието на техно музиката.

Liebing е утвърден световен посланик на техното, но за разлика от утвърденото му реноме, амбициозните му проекти в студиото винаги са с поглед напред и вълнуват така, както продукциите на автори от новото поколение. Напредничавата му визия се материализира и в техниката в студиото му, която той непрестанно развива и не може да побере. Той прегръща всички нови технологични идеи преди всички - има история с контролерите за плочи, софтуера Traktor, изява се и като хибриден диджей, който едновременно пуска музика и импровизира/продуцира на живо.

Сега Liebing непрекъснато разширява звуковата палитра в композициите си. След 8-годишна пауза oт последния си албум, през 2018 той издаде „Burn Slow“ за Mute. Това бе творчески рестарт, който получи признанието на критиката и бе отвъд очакванията на феновете. В него той смеси различни усещания и настроения - меланхолични, хипнотични, готически мрачни, „рисуващи“ апокалиптични пейзажи, с трескави broken-beat ритми, черпещи вдъхновение от детската му любов към Depeche Mode, Gary Numan и цялото 'New Romantic' музикално течение. Последваха ремикси за кумирите му Depeche Mode, както и Goldfrapp, а след това и съвместен сингъл с Charlotte De Witte. През 2021 Liebing зарадва феновете с втори албум за Mute - „Another Day“, в който заложи на звук, едновременно еуфоричен и мелодичен, с който демонстрира високите си технически умения в студиото. В някои от парчетата в него се включиха и имена като Miles Cooper Seaton и Polly Scattergood. Тази концепция еволюира в EP-то (мини албум) за лейбъла му CLR „Love Those Who Fight With Passion And Faith“ - издание с политическо послание, вплетено в страстни енергични ритми. След това излезе и съвместен с Luke Slater ремикс за „Ghosts Again“ на Depeche Mode.

Роден в Гисен и активен на сцената още през 90-те, Liebing винаги е представял таланта си в ефира, много преди да стане популярен. Предаването му 'CLR' постепенно се превърна в една от най-популярните платформи за техно музика. В него се изявяваха най-ярките световни имена на електронната сцена - нови и утвърдени - от Marcel Dettman до Adiel, от Nicole Moudaber до Carl Craig. След това създаде шоуто 'AM/FM', което феновете имаха възможността да слушат и по Радио NOVA. След известно прекъсване, 'CLR' се завръща и прокарва новата техно линия на лейбъла му, който носи същото име.

В началото 'CLR' бе съкращение на 'Chris Liebing Records', а сега означава 'Create Learn Repeat' (създавай/учи/повтори) - плавна еволюция, която олицетворява основното послание на нещата, които Liebing създава. Трите букви винаги ще бъдат еквивалент на вълнуваща техно музика, независимо дали са в името на серия партита или сцена на фестивал.

Бъдете със 'CLR Podcast' всяка сряда от 23:00! Just listen! :)

Прочетете още