Samsung представи Galaxy S8 и Galaxy S8+

Samsung представи Galaxy S8 и Galaxy S8+
Снимка: tumblitech
30 Март 2017

Една от най-дългоочакваните премиери вече е факт. Samsung представи официално двата модела Galaxy S8 и Galaxy S8+ и те вече оглавиха голямото семейство на компанията.

Новите модели изглеждат наистина впечатляващо от гледна точка на дизайна си. И двата модела имат извит от двете страни дисплей и изключително тънки рамки.

Вече липсва физическият Home бутон, но пък на разположение са бутони на дисплея, разпознаващи натиск, по подобие на 3D Touch екрана на iPhone 7. Иначе именно в големината на екраните е основната разлика между Galaxy S8 и Galaxy S8+, като при първият предлага 5.8-инчов дисплей, докато вторият – 6.2-инчов. В двата случа на разположение е Super AMOLED матрица и разделителна способност от 2960 х 1440 пиксела. Съответно, различие има и в теглото, като при Galaxy S8 то е 155 грама, докато при по-големия Galaxy S8+ вече достига 173 грама. Насреща са метална рамка и стъклени предна и задна част с Gorilla Glass 5 защита. IP68 сертификат пък отново ще предпазва от вода и прах.

Снимка: verge-vox1771-yahoopartner

В зависимост от региона, на разположение ще са две версии – една със Snapdragon 835 и една с Exynos 8895 Octa мобилен процесор. Той е допълнен от 4GB оперативна и с 64GB вътрешна памет, която може да бъде подкрепена от microSD карта памет до 256GB. Основната камера е 12-мегапикселова, разполага с LED светкавица и оптична стабилизация на изображението. Може да заснемате 4К видео. В предната част ви очаква 8-мегапикселова камера. Батерията на Galaxy S8 е с капацитет от 3000 mAh, докато при S8+ тя е 3500 mAh. Двата модела предлагат безжично зареждане, а също така и разполагат с технология за бързо зареждане.

Останалите технически характеристики се допълват от LTE Cat16, което ще ви позволи да достигнете скорост на сваляне до 1024 Mbps, Bluetooth 5.0, USB Type C, сензор за пръстови отпечатъци, както и скенер на ириса. Ново допълнение е и гласовият асистент Bixby, който може да отговаря на гласови запитвания, да служи за по-удобно управление на интерфейса и други функционалности, свързани с технология за разпознаване на образи, с която разполага. Samsung твърдят, че в бъдеще ще развиват Bixby и в други направления. Към комплекта може да допълните и Samsung DeX докинг станция, която ще ви позволи да превърнете телефона си в компютър. Тя използва неговия USB Type C порт и ви предлага USB 3.1 и DisplayPort.

Двата модела ще се предлагат в черно, сиво, сребристо, синьо и златисто. Продажбите ще стартират от 21 април в САЩ. Седмица по-късно моделите идват и на европейския пазар, като цената ще е 809 евро за Galaxy S8 и 909 евро за Galaxy S8+.

Прочетете още