Нови две книги обогатяват света на Хари Потър

Нови две книги обогатяват света на Хари Потър
Снимка: Derek Hatfield
21 Юли 2017

Две нови книги, посветени на магическия свят на Хари Потър, ще бъдат публикувани за изложба, посветена на 20-годишнината от началото на книжната поредица.

Изложбата "История на магията" ще бъде открита от октомври до февруари в Британската библиотека, съобщиха издателите на поредицата.

Първата книга, придружаваща изложбата ще носи заглавието "Хари Потър: История на магията - книгата на изложбата". Чрез нея феновете на Хари Потър - Вселената ще могат да се потопят за пореден път във вълшебството, носещо се от училището за магьосници "Хогуортс" и преподаваните в него учебни предмети. Тя ще съдържа непубликувани досега ръкописи и скици на авторката Дж. К. Роулинг, включително и програмата на училището за магии.

Втората книга ще бъде озаглавена "Хари Потър - Пътешествие из историята на магията" и ще изследва отблизо мистичните същества, предмети и понятия като алхимия, еднорози, древни магьоснически ритуали. Ръкописът ще включва още невиждани досега скици и ръчно написани бележки от Роулинг, илюстрации от Джим Кей и артефакти, които са иззети от архивите на Британската библиотека.

На 26 юни се навършиха 20 г. от излизането на първата книга от превърналата се във феномен поредица, "Хари Потър и Философския камък".

Прочетете още