Morcheeba с концерт на Love CHange Music Festival на 2 септември в Ловеч

Morcheeba с концерт на Love CHange Music Festival на 2 септември в Ловеч
22 Август 2017

Британската трип-хоп сензация Morcheeba и италианците The Sweet Life Society ще бъдат хедлайнери на най-новия музикален фестивал у нас - Love CHange Music Festival в Ловеч. Събитието ще се проведе на 2 и 3 септември в Парк на бившата казарма. На 3 септември пристигат още електронният гуру от Македония Djaikovski с банда на живо и вокалистката Rachel West. Специален гост на вечерта ще е сръбската поп-рок банда S.A.R.S.

След старта на новия си проект "SKYE | ROSS", създателите на Morcheeba - Skye Edwards и Ross Godfrey, обявиха официалното завръщане на бандата, чийто стил е микс от трип-хоп, ритъм-енд-блус, даунтемпо и соул. Новият албум на британците “Skye & Ross” е резултат както от решението на продуцента на групата Paul Godfrey да остане встрани от музикалната сцена, така и от желанието на Skye и Ross за нови музикални експерименти. По време на гига си на Love CHange Music Festival, артистите ще представят на живо някои от най-емблематичните си парчета - "Rome Wasn’t Built In A Day", "Blood Like Lemonade", "The Sea", "Blindfold" и много други.

Зад проекта The Sweet Life Society стоят двама италианци – Габриеле Конкас и Матео Марини. Музиката им е динамична, допълвана от контрабас и духови инструменти - тромпет, саксофон, кларинет, а също и два изключителни вокала – Естел Луз и оперната певица Маргерита Сетимо. Формацията ще представи на живо някои от парчетата в последният си албум “Resense”, който излезе през ноември миналата година.

S.A.R.S. са сред най-актуалните групи на Балканите. Зад гърба си имат 6 студийни албума, а клиповете и концертните им изпълнения имат милиони гледания в YouTube.

Роденият в Македония Djaikovski (Кирил Джайковски) е на музикалната сцена от 20 години. Музикалната критика го определя като пионер в съчетаването на балканските етно ритми с модерното денс звучене, а също и като един от най-талантливите композитори на филмова и театрална музика. Наричат го „гений“, „екзотичен талант“ и „алхимик на звука“. На сцената Djaikovski излиза с музиканти и гост-вокалисти от цял свят.

На 3 септември българската публика ще види на живо за първи път новата му вокалистка Rachel West. Между 2011 и 2013 г. тя записва беквокали за артисти като Риана и Джеси Джей, а в края на 2014 г. издаде дебютния си албум "Aurum". През последните две години Rachel West дели една сцена с имена като Tinashe, Young Thug, Wale и Lupe Fiasco.

Повече информация за фестивала може да откриете тук.

Билети за събитието тук.

Прочетете още