'Mix Series' на Resident Advisor тръгва по радио NOVA!

'Mix Series' на Resident Advisor тръгва по радио NOVA!
10 Май 2017

От 11 май радио NOVA ще зарадва ценителите на качествения електронен звук със седмичното предаване на платформата Resident Advisor - Mix Series. Всеки четвъртък от 23:00 на 101. 7 FM в София и онлайн на www.radionova.bg феновете ще имат възможността да се насладят на ексклузивни 60-минутни сетове на някои от най-утвърдените имена, както и на млади, тепърва набиращи скорост диджеи и продуценти.

Resident Advisor (или RA) е онлайи платформа (списание), която съществува от 2001 и е специализирана изцяло в областта на електронната музика. Редакторският екип на RA представя новини, рецензии, събития, филми и интервюта с имена от ранга на Carl Cox, Deadmau5, Dixon, Jamie Jones, Jeff Mills, John Digweed, Joris Voorn, Loco Dice, Quincy Jones, Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Sasha, Seth Troxler, Sven Väth, Tiësto и Underworld. Платформата е своеобразен портал за партита, като предоставя на феновете информация за цени на билети, промоутъри, галерии със снимки, профили на артисти и лейбъли, DJ класации и има собствена общност от последователи, както и радиопредаване.

През 2008 сайтът спечели наградата на публиката на наградите Webby. Според данни от 2015, публикувани в The New York Times, Resident Advisor има повече от 2.5 милиона активни потребители месечно.

От 2006 сайтът провежда една от най-престижните годишни анкети за електронна музика (RA Poll). Тя е обособена в два раздела - първият обобщава резултатите от гласа на читателите, които определят 100-те най-добри диджеи и продуценти на живо (Live Act). Другият представя вота на екипа на платформата и неговите сътрудници, които гласуват за любимите си албуми, компилации, лейбъли и тракове на годината.

Подгответе се Resident Advisor Mix Series всеки четвъртък от 23:00 по радио NOVA! Just listen!

Прочетете още