Facebook взима по-строги мерки срещу фалшивите профили и фалшивите новини

Facebook взима по-строги мерки срещу фалшивите профили и фалшивите новини
Снимка: Pexels
2 Ноември 2017

Facebook изчислява, че вече има около 60 млн. фалшиви профила и около 207 млн. дублирани профила. Данните са поместени в редовния доклад за финансовите резултати на компанията за третото тримесечие на годината.

Компанията прилага нов метод прилага за определяне на съмнителните профили, благодарение на който броят им се увеличава.

Освен това основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг обяви, че компанията ще вземе по-строги мерки за справяне с фалшивите профили и фалшивите новини. Решението му е нов опит да успокои политиците в САЩ, които през последните дни остро критикуват компанията заради подозренията, че платформата ѝ за онлайн реклама е използвана от руски агенти, за да влияят на президентските избори миналата година.

Facebook удвои броя на служителите, които проверяват съдържанието, което се публикува и споделя в социалната мрежа.

"Нашето общество продължава да расте и нашият бизнес се развива много добре. Нищо от това не е от значение, ако услугите ни се използват по начини, които не сближават хората. Категорични сме за недопускането на злоупотреби с нашите платформи. Инвестираме в сигурността толкова много, че ще повлияе на общата печалба на компанията. Защитата на нашето общество е по-важна от максималните печалби", пише Зукърбърг в писмо до инвеститорите.

Прочетете още