Facebook с близо 2 милиарда потребители

Facebook с близо 2 милиарда потребители
8 Май 2017

Facebook е все по-близо до кота от 2 млрд. потребители, като за първото тримесечие на годината основателят и главен изпълнителен директор Марк Зукърбърг се похвали с достигането на 1.94 млрд. души, които използват социалната мрежа, пише Reuters. Освен тези добри новини във Facebook могат да са доволни и от огромния скок на приходите и печалбата. Постъпленията за периода възлизат на 8.03 млрд. долара - повишение с 49% спрямо миналата година. Печалбата е нараснала още повече - със 76%, до 3.06 млрд. долара. Главната причина за повишението на приходите са мобилните реклами, които носят все повече пари в глобален мащаб, но в които Facebook и Google държат най-голям дял.

Освен това Facebook се похвали и с 1.3 млрд. активни потребители всеки ден. Проблем пред Зукърбърг са обвиненията, че платформата не се справя с контролирането на тези потребители и там все по-често се вижда съдържание, включващо убийства, самоубийства, порнография и други неща, които се отразяват лошо на имиджа на компанията. Планът на Facebook е да наеме 3000 служители, които да работят специално за свалянето на подобни материали.

В момента Facebook търси нови възможности за мобилните си реклами. Компанията очаква забавяне на растежа на приходите към края на годината, но все още има надежда, че чрез нови възможности към рекламния си бизнес ще може да задържи високите нива на ръст.
Социалната мрежа търси нови възможности при рекламите, включително и такива в средата на видеосъдържанието, на които залага, и това може да се окаже нов двигател на растежа. Според Уенър и Зукърбърг обаче тези планове са още в ранна фаза.

Прочетете още