David Penn специален гост на Bedroom Premium на 22 април (събота)

David Penn специален гост на Bedroom Premium на 22 април (събота)
19 Април 2017

На 22 април (събота) столичният Bedroom Premium Club посреща испанския диджей David Penn. В партито ще се включи и българският дижей Dimo BG.

David Penn започва да продуцира музика в началото на 90-те. Първият му пробив е тракът "The Nighttrain", който влиза в Топ 20 на английската поп класация. Tалантливият испанец е един от създателите на "иберийския звук" в електронната музика, в който умело съчетава ритъма и инструментите на традиционната музика на полуострова. Някои от популярните му парчета са "Sun Rising Up", "Fight Again" (двете под псевдонима Deux с Toni Bass) и "Ocean Drive (Open Your Mind)". Артистът има над 200 продукции за престижни лейбъли за електронна музика като Defected, Azuli и Strictly Rhythm, както и ремикси  за имена като Chic, Scissor Sisters, Sandy Rivera, Masters At Work, The Shapeshifters, Junior Jack и много други. Няколко пъти е обявяван за "Най-добър испански хаус диджей" от специализираното издание DeeJay. David Penn често е гост на най-добрите клубове в Испания и популярни парти дестинации в Европа, Турция, Южна и Северна Америка. Собственик на лейбъла Urbana Recordings.  David Penn е продуцент и на успешно авторско предаване, което радио NOVA излъчва всеки четвъртък от 19 часа и събота от 17 часа.

Резидентът на Bedroom Beach - DiMO BG е правил ремикси на редица популярни парчета на български изпълнители. Диджеят има издадени тракове за престижни компании като Defected Records, D-Vine Sounds, Lapsus Music, Go Deeva Records и други. Той е и един от създателите на лейбъла World Up Records.

Прочетете още