'Clapcast' на Claptone и 'Kingdom' на Gorgon City стартират по радио NOVA!

'Clapcast' на Claptone и 'Kingdom' на Gorgon City стартират по радио NOVA!
25 Октомври 2017

По-малко от седмица след зашеметяващото парти в столичния Carrusel Club, 'магът' на хаус музиката Claptone се завръща в България - този път за дълго, в ефира на радио NOVA! Седмичното му предаване 'Clapcast' ще звучи на 101.7 FM в София и онлайн на www.radionova.bg всеки четвъртък от 18:00 часа.

Феновете на качествената електронна музика ще имат възможността да се насладят на специфичния му звук, комбинация от хаус с фънк, соул, поп и инди, вплетен в селекция от нови парчета на утвърдени световни имена и млади талантливи продуценти на електронната сцена.

Мистичният Claptone стартира своята кариера през 2012, в дискографията си има студийния албум "Charmer" (2015), много тракове за някои от най-добрите световни лейбъли, както и ремикси за артисти като Depeche Mode, Gorillaz, New Order, Pet Shop Boys, Faithless, Roísín Murphy, Hurts, Metronomy, Klaxons, Rüfüs, Disclosure и The Wombats.

Само преди броени дни той се нареди най-високо от всички диджеи в категория 'хаус' в ежегодната анкета за стоте най-добри световни диджеи на DJ Mag.

Любимците на българските фенове Kye "Foamo" Gibbon and Matt "RackNRuin" Robson-Scott от Gorgon City също ще имат собствено място в ефира на радио NOVA - в петък, от 21:00.

Англичаните не спират да представят своята музика, уникална смесица от 'deep house' и 'garage' с енергичен ритъм и отчетливи и мрачни бас линии, и диджей сетове на някои от най-добрите фестивални сцени и клубове в цял свят. Участието им в Carrusel Club в началото на годината бе единствената дата за Балканския полуостров от турнето им 'Kingdom', което продължава и в момента.

Gorgon City са на електронната сцена от 2012, продуцирали са безброй хитове като "Ready For Your Love", "Imagination", "Saving My Life", "All For Walls", ремикси за Rudimental, Basement Jaxx, Jessie Ware, Wilkinson, Zara Larsson, работили са с Wyclef Jean, Jess Glynn, Katy B, Emeli Sandé, Kiesza. Версията им на "Sacred Dance Of The Demon" на Damian Lazarus & The Ancient Moons бе безспорен клубен хит №1 у нас за миналата година.

В края на септември те обявиха името на собствения си лейбъл - Realm, както и първото издание за него - новото им парче "Primal Call".

Бъдете с нас всеки четвъртък от 18:00 за "Clapcast" на Claptone и всеки петък от 21:00 с "Kingdom" на Gorgon City! Just listen!

Прочетете още