Броени дни до премиерата на "Междузвездни войни: Последните джедаи"

Броени дни до премиерата на
11 Декември 2017

Феновете на култовата фантастична сага "Star Wars" с нетърпение очакват премиерата на новия филм "Междузвездни войни: Последните джедаи". Остават броени дни до пускането на Епизод VIII в киносалоните у нас.

Действието се развива след случилото се в "Силата се пробужда" от 2015 г. Люк Скайуокър (Марк Хамил) отвежда Рей (Дейзи Ридли), Фин (Джон Бойега) и Поу (Оскар Айзък) на приключение, което ще "разкрие мистериите на Силата и тайните на миналото", обещават от компания-създател на филма "Лукасфилм".

Най-голямата изненада за всички фенове е възможността Рей да премине на Тъмната страна, която беше загатната в дългоочаквания трейлър два месеца преди премиерата на Епизод VIII. Разбира се, феновете ще имат възможност да гледат покойната Кери Фишър в ролята на принцеса Лея, както и Върховния лидер Сноук, който говори с гласа на Анди Съркис.

Ще видим и редица нови елементи във вселената на сагата. Новите АТ-АТ машини с четири крака и меча на Рей, който свети в светлина, като никой друг досега: бяло. Самият Люк Скайуокър, в чиято роля се завръща легендата Марк Хамил, признава в кадрите от трейлъра: „Срещал съм такава сила само веднъж досега. Тогава не се уплаших достатъчно. Сега се страхувам.“

Какво различава Рей от останалите джедаи, ще научим само след няколко дни. И ще разберем отговора на въпроса, който гложди феновете и зрителите по цял свят от два месеца – на чия страна ще застане тя – на Светлата страна, като последва учителя си, или на Тъмната, към която я изкушава Кайло Рен?

Режисьор на филма е Райън Джонсън.

Световната премиера на новия филм се състоя в събота, 9 декември в Лос Анджелис. В България "Междузвездни войни: Последните джедаи" идва на 15 декември. Ще можете да го гледате в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX в субтитрирана и дублирана версия.

Медиен партньор на филма е Радио 1, а няколко от вас могат да спечелят страхотни оригинални награди като участват в играта на radio1.bg.

Прочетете още