Адел е най-високоплатеният изпълнител, номиниран за "Грами"

Адел е най-високоплатеният изпълнител, номиниран за
9 Февруари 2017

Адел оглави класацията на сп. "Форбс" за най-високоплатените изпълнители, номинирани за 59-ите награди "Грами", съобщи Фимейл фърст.

Приходите на 28-годишната британска певица за миналата година са 80,5 милиона щатски долара. Те се дължат на успеха на албума й "25", който е номиниран за награда "Грами" за албум на годината, както и на турнето й, от което е печелила 3,8 милиона долара на град.

На второ място е Риана със 75 милиона долара от турнето й (с по 1,6 милиона долара приходи от концерт), стриминги и продажби на албума й "Анти", както и рекламни договори. Риана има осем номинации за наградите "Грами" заедно с Дрейк.

Бионсе, която е най-номинираният изпълнител за 59-ите награди "Грами", е на седмо място в класацията на сп. "Форбс"с приходи от 54 милиона долара.

Сп. "Форбс" използва за класацията си данни от списъка си с най-високоплатените музиканти в света, който е по информация за приходите на музикантите от юни 2015 г. до края на юни 2016 г., преди да бъдат обложени с данъци и преди на платят на агентите, мениджърите и адвокатите си.

На трето място е Пол Маккартни с 56,5 милиона долара. Той има две номинации.

Четвърто място с 56 милиона долара приходи поделят Джъстин Бийбър, който е с четири номинации, и Кени Чесни - с една номинация.

Шести е Уикенд с приходи от 55 милиона долара и една номинация.

След Бионсе е съпругът й Джей Зи с 53 милиона долара, но само една номинация за наградите "Грами".

Д-р Дре, който има осем номинации, е на девето място с приходи от 41 милиона долара.

Дрейк е на 10-о място с 38,5 милиона долара.

 

Прочетете още