9 ПОЛЗИ ЗА ФЕНОВЕТЕ, откакто технологиите превзеха фестивалите

9 ПОЛЗИ ЗА ФЕНОВЕТЕ, откакто технологиите превзеха фестивалите
11 Август 2017

Информираш се от афиш, купуваш билет на каса, допускат те в залата като ти скъсват хартиения пропуск на входа, а след като концертът свърши си тръгваш със спомен в съзнанието. Помниш ли последния фестивал, който преживя по подобен начин? Звучи като друга епоха, но всъщност не беше чак толкова назад в годините. Преживяването на големите музикални събития вече не се простира само в рамките на няколко часа, в които артистът е на сцената. Аудио-визуални ефекти те пренасят в друго измерение, светлини от техгривните на хиляди ръце са във въздуха, комуникацията между звездите и феновете е целогодишна в социалните медии, всяка секунда от фестивала е част от стрийминг в световната мрежа, дори питиетата купуваш с безконтактна карта или приложение на телефона… Развитието на технологиите ни позволява да откриваме и преживяваме света по нов начин, а иновациите навлязоха и превзеха и фестивалния свят. За да го направят по-удобен, по-вълнуващ, по-незабравим. Ето как:

1. Край на тежките джобове и раници

Пълните джобове, чанти и раници вече не са необходими. Документ за самоличност, разплащателна карта и телефон е всичко, от което се нуждаеш за своето незабравимо преживяване. А то е такова, защото сега наистина можеш да танцуваш и скачаш свободно.

2. Всичко в едно устройство

Смартфонът е най-добрият ти фестивален приятел. Не защото ще тръгнеш да се обаждаш на свой близък, докато няколко хиляди души крещят около теб.  А защото стриймваш, снимаш и споделяш, стигаш до мястото по най-прекия път без задръствания, намираш място за паркиране, резервираш билет за самолет, влак или автобус, и ги плащаш през телефона си. Смартфоните са тук, за да ти улеснят живота и да направят изживяването от фестивала още по-пълноценно и незабравимо.

3. Край на притесненията с парите

Не е нужно да разваляш дребни за такси и напитки, нито да броиш по няколко пъти дали парите, които си взел със себе си, ще ти стигнат. Вече почти навсякъде можеш да платиш бързо и удобно с картата си. Посетителите на последните фестивали на Yalta се убедиха в това. Искаше коктейл и шотове за компанията? Докато си тапнал с картата на Mastercard на четеца и ти подаваха чашите! Освен това, вече има приложения, благодарение на които можеш да синхронизираш смартфона си с разплащателна карта и по този начин да плащаш с него. Е, падна и последното притеснение, с което доскоро отиваше на партитата, нали?

4. Постоянната връзка

Добре, че са технологиите, за да не губим връзка със звездите от сцената. Вече се срещаме с тях не само по време на концерти и фестивали. Дали ще изпратят надъхващо видео послание, ще качат интервю или ще стриймват зад сцената, а феновете ще гледат през телефоните и таблетите си... Енергията, емоциите, погледът от различен ъгъл – без иновациите оставаш само от едната страна на барикадата. Да, вече знаеш и къде да пишеш на любимците си, а посланието ти ще стигне на секундата. Не е като да изпратиш писмо по гълъб, нали?

5. Край на разминаванията

Сега с всички устройства, които използваш, можеш да се обозначиш и да потърсиш свои познати на същата локация. Да срещнеш свой познат сред многохилядната публика, с когото да споделиш изживяването, може да е наистина безценно.

6. Ще се пренасям там винаги, когато пожелая

С помощта на приложения можеш да събираш във виртуален дневник своите преживявания на фестивала – аудио, видео, снимки. И да се връщаш към яките моменти във всяка една секунда.

7. Там си, но не съвсем

VR очилата с 360-градусови панорамни видеа много често допълват изживяването от партито, като те пренасят във виртуално измерение.

8. Лошите нямат място тук

Лицевото разпознаване вече е използвано на входа на няколко международни фестивала. Чрез сканиране на биометричните данни, органите на реда имат възможност да не допускат хора с криминално минало, заподозрени и т.н.

9. Знам какво очакваш

Технологиите помагат на организаторите да събират информация за посетитиелите, техния профил, активност в социалните медии, поведение и предпочитания в рамките на фестивалите. Всичко това им помага да продължат да подобряват преживяването на зрителите и да им предлагат услугите и емоциите, които те търсят.

Така че използвай смело технологиите, които имаш под ръка, за да се свързваш, споделяш и плащаш в рамките на фестивалите. Така може да си сигурен, че всеки следващ ще е по-вълнуващ и незабравим от предишния.

Прочетете още